İSTANBUL (AA) - Turkcell Gelibolu Maratonu, 1 Ekim'de dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda gerçekleştirilecek.

Şirket açıklamasına göre, Turkcell'in isim sponsorluğunda "Barış için Koşuyoruz" sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek maraton için son haftaya girildi.

Maratonda yer almak isteyen sporseverler kayıtlarını, 30 Eylül'e kadar "www.gelibolumaratonu.com" internet sitesi üzerinden veya maraton fuarındaki kayıt stantlarından yaptırabilecek.

Katılımcılar, maraton, yarı maraton, 10 kilometre koşusu ve 5 kilometre halk koşusu olmak üzere 4 kategoride bu maratona dahil olabilecek. Tüm kategorilerdeki koşular, Çanakkale Şehitler Abidesi'nin de yer aldığı, Morto Koyu'ndan başlayıp yine Morto Koyu'nda noktalanacak.

Maratona bu yıl Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda 100 metrede şampiyon olan Mizgin Ay, radyo programcısı Kadir Çöpdemir, eski futbolcu Pascal Nouma, sunucu Burcu Esmersoy ve Ceyhun Yılmaz da katılacak.

Organizasyon öncesinde klasikleşen Maraton Fuarı, bu yıl 17 Burda AVM'de gerçekleştirilecek. Katılımcılar, 28-30 Eylül'de düzenlenecek ve eğlenceli aktivitelerin yer alacağı fuarda yarış kitlerini temin edebilecek.