SAMSUN (AA) - Turkcell tarafından Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan teknoloji sınıfları açıldı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Bülent Aksu, teknoloji sınıflarının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kurum olarak yaptıkları projeler ile 20 binden fazla öğrencinin gelişimine katkı sağladıklarını söyledi.

Sosyal ve ekonomik olarak topluma katkı vermeyi amaçladıklarını dile getiren Aksu, "Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz projeler ile yüzlerce teknoloji ve meslek atölyeleriyle 20 binden fazla öğrencinin gelişimine katkı sağladık." dedi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kurdukları iki teknoloji sınıfının açılışının yapıldığına işaret eden Aksu, "Burada okuyan 800 öğrencimiz bilgisayar ve internet olanaklarıyla geleceğe daha iyi hazırlanacak. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz insana yatırım yapmak. Teknolojiye yatırım yaparak, Ar-Ge merkezleri ve teknoloji sınıfları kurarak insan kalitemizi artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Vali Osman Kaymak da Türkiye'nin önemli firmalarından Turkcell'e kurduğu teknoloji sınıfları için teşekkür etti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için teknoloji ve bilimin önem taşıdığına dikkati çeken Kaymak, bilim ve teknolojiyi çok iyi kullanan, milli manevi değerler ile bütünleşen, ülkeye faydalı gençlik yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, okul müdürü Zahit Köseoğlu ile öğrenciler katıldı.