İSTANBUL (AA) - "Turkcell Yıldızlı Geceler" konserleriyle hayata geçen "Yeter Çektiğin" platformu, Londra’da düzenlenen "Digital Impact Awards 2017"den ödüllerle döndü.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, yapay zeka bazlı sosyal medya paylaşımı platformu "Yeter Çektiğin", "Sosyal Medya Platformları Özelinde En İyi Geliştirme" kategorisinde altın ödüle layık görüldü. Digital Impact’te Türkiye'ye ödül getiren tek proje olan "Yeter Çektiğin", Unilever, SAP, IKEA, adidas, HSBC, Aviva ve Sony gibi birçok şirketin yarıştığı organizasyonda aynı zamanda "Sosyal Medyanın En İyi Kullanımı" ve "Teknoloji ve Telekom Sektörlerinde En İyi Dijital Proje" kategorilerinde de ödülle taçlandırıldı.

Fikir aşamasından uygulamaya kadar tamamen Turkcell bünyesinde geliştirilen "Yeter Çektiğin" projesi, izleyicilerin konser sırasında telefonlarıyla çekim yaparken konserin keyfini kaçırma derdine son veren mobil bir platform sunuyor.

İlk olarak geçen yıl düzenlenen "Turkcell Yıldızlı Geceler" konserlerinde hizmete sunulan platform kapsamında, konser öncesi www.yetercektigin.com adresine girip kaydolan seyircilerin sosyal medya hesaplarından diledikleri sıklıkla profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilen kareler ve videolar otomatik olarak paylaşıldı. Paylaşımlar, kullanıcının genel tarzına uygun olarak ve kişiye özel olarak yapıldı. "Yeter Çektiğin"i kullananlar arasında yapılan çekilişle talihli kişiler, konser sonunda sevdikleri sanatçılarla tanışma fırsatı da yakaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, dünya dijital iletişim ekosisteminin ilgiyle takip ettiği bu organizasyonda başarıya ulaşmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Turkcell olarak hayata geçirdikleri dijital servislerle altyapı sağlayıcısı bir şirketten, hizmet odaklı bir deneyim oyuncusuna dönüşmüş durumda olduklarını aktaran Bütün, müşterilere veri üzerine inşa edilmiş ürün ve servislerle yeni bir dünya sunduklarını kaydetti.

Bütün, bu vizyona paralel olarak hayata geçirdikleri dijital pazarlama projelerinin özellikle Türkiye'yi temsil ettiği uluslararası platformlarda ödüllendirilmesinin kendilerine gurur verdiğini belirtti.