SİNOP (AA) - Türkeli Kaymakamı Mustafa Karali, yaklaşık bir ay önce yol yapım çalışmaları nedeniyle kapanan Türkeli - Güzelkent karayolunun bugün itibariyle ulaşıma açıldığını bildirdi.

Kaymakam Karali, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkeli ile Güzelkent arasında devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşımın bir süredir Yusuflu köyü servis yolundan sağlandığını söyledi.

Yüklenici firma tarafından çalışmaları sürdürülen Şehitlik Anıtı ve Laz Limanı mevkisindeki çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Karali, "Sürücülerimizin bir aydır yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Mevcut yolda dolgu çalışmaları yapılmasından dolayı mecburen servis yolundan ulaşım sağlanmıştı. Dolgu çalışmalarının bitirilmesiyle Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğünün de yolun artık ulaşıma açılabileceğine dair karar vermesinin ardından yolu trafiğe açmaya karar verdik. Yol zeminindeki çalışmaların ardından asfaltlanmasıyla birlikte yol daha kullanışlı bir hale gelecek. Yolun tam anlamıyla tamamlanmadığından dolayı, sürücülerimizin söz konusu yol güzergahında dikkatli olmaları gerekmektedir." diye konuştu.