SİNOP (AA) - Türkeli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında ilçede 13 genç çiftçiye hibe edilen büyükbaş hayvanların dağıtımı yapıldı.

İlçeye tırlarla getirilen damızlık düveler, yeni sanayi sitesi yanındaki eski pazar yerinde genç çiftçilere verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyithan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçi girişimciliğinin desteklenmesi ve gelir düzeyinin yükseltilmesinin amaçlandığını söyledi.

Projelerle ilçede aile işletmeciliğinin canlanacağını, aile bütçesine ek gelir sağlanacağını dile getiren Tekin, işsizlik nedeniyle kente göç eden genç nüfusun doğduğu yere dönerek geçimini sağlamasının hedeflendiğini kaydetti.

Her çiftçiye altışar olmak üzere 13 kişiye 78 düve verildiğini bildiren Tekin, veteriner hekimler marifetiyle hayvanların kontrol altında tutulacağını, aşı ve kayıtlarının takip edileceğini anlattı.

Tekin, yıl içinde 174 çiftçinin projeden faydalanmak üzere kendilerine başvurduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Bunlardan 11 arıcılık, 13 büyükbaş hayvancılık, 1 koyunculuk ve 1 de mantar yetiştiriciliği projesi olmak üzere 26 proje ilçemizde uygulanmaya hak kazandı. İlimizde nüfus yoğunluğu ve yüzölçümü gibi kriterler göz önüne alındığında en fazla projesi onaylanan ilçe müdürlüğü olduk. Her bir proje sahibine yaklaşık 30 bin lira hibe desteği sağlamış olduk. 26 projenin ilçemize getirisi 780 bin liradır. Bu projelerle ilçemiz tarımına yeni bir soluk kazandırdık."