SİNOP (AA) - Türkeli Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, "Türkeli'ne turizm açısından ne katkı yapabiliriz onun peşindeyiz." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ve beraberindeki heyet Kaymakam Doğan'ı ziyaret etti.

Doğan, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkeli'nin doğal güzelliğiyle turizme çok uygun bir ilçe olduğunu söyledi.

Özellikle Çatak mevkisinde bulunan doğal güzelliklerin hızlıca turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Doğan, "Türkeli'ne turizm açısından ne katkı yapabiliriz onun peşindeyiz. İlçemizde doğal güzellikler fazlasıyla var. Deniz var, doğa var, orman var. Doğada böyle koruma altına alınmış yakınlarımızda bir Erfelek'teki şelaleler var. Bizim ilçemizde sahip olduğumuz Çatak'taki şelaleler aslında doğal güzellik olarak Erfelek'tekinden daha üstün ancak, herhangi bir çalışma yapılmadığı, duyurusu ve reklamı yapılmadığı için kimse bilmiyor. Bununla ilgili çalışma başlattık." diye konuştu.

Doğan, ilçenin Çatakgüney köyü mevkisinde yer alan Hacıağaç Yaylası'nın Milli Park ilan edilmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

".Biz burayı koruma alanına alıp, Milli Park olarak yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışma başlattık. Bu alanın Milli Park alanı sınırlarına girmesi için nereler buranın sınırlar içerisinde olacak onları belirledik. Tabi bu alanları belirlerken, buradaki köylülerin de bu orman emvallerinden faydalanmalarını engellememek için bu sınırların belirlenmesi önemli. Çünkü koruma altına aldığınız zaman, bu sınırlar içerisinde hiçbir şey yapamıyorsunuz."

İlçede bunlara benzer çok sayıda doğal güzelliğinin bulunduğuna işaret eden Doğan, bu güzelliklerin tanıtımını yaparak bölgeye turizm hareketliliği kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.