Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağı 2023’e yönelik çalışmalar başladı. 100. yıla özel şarkı yarışması düzenlenecek. Yarışmanın, ulusal veya uluslararası düzeyde olması tartışılıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı, 2023’te kutlanacak. Kutlamalara yönelik çalışmalar, şimdiden başladı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in “Cumhuriyet’in 100. yılında coşkulu bir türkü, şarkı, bunlar zaman içinde ilan edilecek yarışmalarla yapılacaktır. 100. yılın bir marşı olmayacak, şarkı ve türküleri olacak” sözlerinin ardından, 100. yıl için yapılacak çalışmalar merak konusu oldu. HABERTÜRK, hazırlık çalışmalarının ayrıntılarına ulaştı. İşte başlıklar:

- 2017’de başlayacak çalışmalar, 2023 yılını da kapsayacak şekilde yürütülecek. Hükümet bu konuyla ilgili olarak 7 yıllık bir eylem planını hayata geçirecek.

- Yurttaşlık bilincini artıracak çalışmalar yapılacak.

- 100. yıla özel bir şarkı yapılacak. Bununla ilgili bir yarışma düzenlenecek. Yarışmanın, ulusal veya uluslararası düzeyde olması konusunda henüz net bir karar verilmedi.

- Anadolu medeniyetleri, Cumhuriyet’in 100. yılında ön plana alınacak. Türkiye’nin kültür envanteri çıkarılacak.