SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Gururla ifade etmeliyiz ki ülkemiz bugün, engellilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda dünyada örnek gösterilen ülkelerden biri haline gelmiştir." ifadesini kullandı.

Karaaslan, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, engellileri toplumun bir parçası gördüklerini, onların sosyal, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılmalarını teşvik eden anlayışa sahip olduklarını belirtti.

Engeliyle barışık, sınır tanımayan, öz güven sahibi, becerilerini geliştiren engellilerin sporda, sanatta, edebiyatta milletçe gurur duyulan büyük başarılara imza attıklarına işaret eden Karaaslan, onların, toplumda üstlendikleri rollerle hayatın her alanında değer üretmelerini, Türkiye'nin gelişmesinde çaba ve katkılarını çok kıymetli bulduklarını anlattı.

Engellilerin kimseye ihtiyaç duymadan, hiçbir ayrımcılığa uğramadan kendi kendilerine yetecek donanıma kavuşturulmasının ve toplumla bütünleşmesinin sağlanmasının, sosyal devlet ilkesinin gereği ve toplumsal bir ödev olduğunu vurgulayan Karaaslan, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak sosyal politikaları lütuf değil, hak temelinde ele aldık. Son 17 yıllık dönemi sosyal devlet perspektifinden değerlendirdiğimizde, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm özel grupların yaşamlarını kolaylaştıracak adımların atılması yoluyla zihniyet değişikliğinin hayata geçirildiğini söyleyebiliriz. Engellilere yönelik çalışmalara 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu ile başlayıp, sonraki süreçte engellilere yönelik pozitif ayrımcılığın anayasal güvenceye alınması, engellilerimiz ve aileleri açısından bir milat olmuştur."

Karaaslan, AK Parti olarak 2002'den bugüne kadar kamuda çalışan engelli sayısını on kat artırdıklarına dikkati çekerek, "Gururla ifade etmeliyiz ki ülkemiz bugün, engellilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda dünyada örnek gösterilen ülkelerden biri haline gelmiştir. Hayatın her alanında kazandıkları başarılarla aileleri ve toplumumuz için kıvanç kaynağı olan engellilerimize verdiğimiz destekler, onların yaşam kalitesini artırmakla birlikte daha büyük başarılar kazanmalarına vesile olmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Erişilebilir ve engelsiz şehirler hedeflediklerini, bu doğrultuda engellilerin de şehirlerin tüm fırsatlarından yararlanması gerektiğini vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Engellilerimize yönelik farkındalığın şehirlerimizde artmasını önceliklerimiz arasında görüyoruz. Şehirleri tüm yönleriyle bir bütün olarak değerlendiren AK Parti hükümetleri ve yerel yönetimleri olarak engellilerimizin toplu taşıma araçlarından yaya yollarına, yeşil alanlardan tüm açık ve kapalı mekanlara erişiminin sağlanmasını, şehirlerimizin engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak şekilde planlanmasını, böylece yüzde 100 engelsiz şehirleri hedefliyoruz. Engelliler Haftası vesilesiyle engelleri el ele birlikte aştığımız, hayatta engel tanımayan tüm vatandaşlarımıza uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum."