SAMSUN (AA) - Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, ortaokul öğrencilerine 150 adet bisiklet dağıttı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde, gelişmiş ülkelerin en büyük problemlerinden birinin obezite olduğunu söyledi.

"Obezite ile mücadele eden ülkeler, açlıkla mücadele eden ülkelerin karınlarının doymasından daha fazla parayı 'zayıf kalalım' diye harcıyor" ifadelerini kullanan Şahin, hareketli olmanın kişiyi her zaman sağlıklı kıldığını vurguladı. 

Öğrencilere bisikletle ya da bisikletsiz mutlaka spor yapmalarını tavsiye eden Vali Şahin, gençlerin fosil yakıt kullanılan araçlarla ulaşımlarını sağlamak yerine, kendi güçleriyle bisiklet kullanmalarının önem taşıdığını dile getirdi.

Program kapsamında okullarda beden eğitimi dersinde "bisiklet" modülünü seçen öğrencilere bisiklet dağıtımı yapılacağını belirten İbrahim Şahin, şöyle konuştu:

"İyi ki böyle bir bölüm seçmişsiniz. O bisikletlere sahip olacaksınız. Sevgili çocuklar, bisiklet yollarını kullanın. Aynı zamanda bisiklet yolu olmayan yerlerde, belediyelerin bisiklet yolu açmaları için teşvikte bulunun. Siz örnek olursunuz. Bisikletleri sürerken kurallara uyun, uymayanları uyarın. Kasksız asla bisiklet kullanmayın. Ellerinizi bırakarak bisikleti sürmeyin, kazalar olabilir."

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise müdürlük olarak her hafta, "Her Gün 10 Bin Adım" sloganıyla yürüyüş düzenlediklerini kaydetti.

Kendilerine destek veren kurumlara ve vatandaşlara teşekkür eden Kasapoğlu, "Okullarda başlattığımız obezite ile mücadele programı kapsamında bize destek veren öğrencilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün, 'Hareketsiz kalma, harekete geç' sloganıyla okullarda bisiklet kullanan öğrencilere bisiklet dağıtacağız. İnşallah tüm öğrencilere örnek olur" dedi.

Konuşmaların ardından verilmesi planlanan 650 adet bisikletten 150 adeti öğrencilere dağıtıldı. Diğer bisikletlerin ise öğrencilere okullarında teslim edileceği öğrenildi.

Törende Vali Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da bir süre bisiklet sürdü.