15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Türkiye’deki işkence ve kötü muamele iddiaları ortaya atılırken, Ankara cesur bir adım attı. Türkiye, soruşturmalarda ve cezaevlerinde insan hakları ihlalleri iddialarına cevap vermek için karşı atağa geçerek Birleşmiş Milletler’in işkence özel raportörü Nils Melzer’i Ankara’ya davet etti.
Fetullahçı Terör Örgütü, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından özellikle yurt dışında, Türkiye’de işkence ve kötü muamele yapıldığı iddialarını gündeme getiriyor. FETÖ ve PKK mensupları tarafından gündeme getirilen bu iddialara ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’de işkenceye sıfır tolerans uygulandığını açıkladı.

CPT’DEN SONRA BM’YE KAPI AÇILDI
Türkiye, soruşturmalarda insan hakları ihlallerine yönelik olarak daha önce Avrupa Konseyi İşkenceye Önleme Komitesinin, Sincan, Silivri ve İzmir cezaevlerinde inceleme yapmasına izin verdi. Türkiye son olarak da Birleşmiş Milletler’in işkence özel raportörü Nils Melzer’i Ankara’ya davet etti.
Pazartesi günü Ankara’da temaslarına başlayan Melzer’in, ilk olarak Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile görüştüğü öğrenildi.

İSTEDİĞİNİZ CEZAEVİNE GİDEBİLİRSİNİZ
Adalet Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre, Birleşmiş Milletler’in işkence özel raportörü Nils Melzer’e, cezaevlerinde kesinlikle işkence ve kötü muamele olmadığı belirtilip "İstediğiniz cezaevinde giderek incelemede bulunabilirsiniz"denilerek cezaevi kapıları açıldı. Birleşmiş Milletler’in işkence özel raportörü Nils Melzer’in Sincan ve Silivri cezaevlerini ziyaret ederek incelemelerde bulunması bekleniyor. 
(İHA)