KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu tarafından "Türkiye'nin 15 Temmuz Tecrübesi ve Ülkemizin Kazandığı Zafer" paneli düzenlendi.

Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen programda, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri tarafından 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve ardından yaşananlar anlatıldı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, darbe girişimi sırasında Kastamonu'da herhangi bir girişimin olmadığını ancak olması durumunda halkın aynı karşılığı Kastamonu'da da vereceğini söyledi.

Çelik, Türk halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde darbeye geçit vermediğini sözlerine ekledi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 15 Temmuz darbe girişiminde ülkeye zarar verenlerin gereken cezayı alacaklarını belirtti.

Darbe girişimine teşebbüs edenlerin idamla yargılanması gerektiğini savunan Demir, "İdam inşallah TBMM'den geçer ve sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla bu hainler cezayı en ağır şekilde alır." dedi.

15 Temmuz Gazisi Orçun Şekercioğlu da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarını paylaştı.

Darbe girişimini öğrenir öğrenmez Kısıklı'ya gittiğini belirten Şekercioğlu, "Daha sonra iki arkadaşımla köprüye geçtik. Önce uyarı ateşi açıldı. Vurulduktan sonra elimi bacağımın altına attım, Kurşun eti patlatmış. Araçlar bizi alacak fakat yanaştırmıyorlar ve bir şekilde oradan çıkartılıp gözümü hastanede açtığımda ilk sorduğum Cumhurbaşkanımızın ve Hükumetin durumu oldu." diye konuştu.