Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliği çözeceğiz inşallah” dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Kayseri’nin Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi’nde düzenlenen Dadaloğlu Şenlikleri’ne katılmak için TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile birlikte geldi.
Bakan Yılmaz, burada hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra sorulan soru üzerine, “Hükümetiniz 62. Cumhuriyet hükümeti, 306 milletvekilinin güvenine mecliste mazhar oldu. İnşallah 2023 hedeflerimiz var. Türk halkına layık bir Türkiye’yi oluşturacağız. Daha özgür, daha müreffeh ve daha zengin bir Türkiye’yi başaracağız. 2023’teki 2 trilyon dolarlık milli hedefi, kişi başına düşen 25 bin dolar ve 500 milyar dolarlık ihracat. 500 milyar dolar ihracat şu bakımdan önemli. Bu kadar ihracatı yapabilmek için üretebilmek lazım. Üretebilmek için çok fabrika yapabilmek lazım. Çok fabrika yaptığımız için Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliği de çözeceğiz inşallah. Her eve ekmek girecek, herkesin bir iş kapısı olacak. Dolayısıyla Türkiye’yi 2023 yılında hak ettiği seviyeye halkımız ile birlikte getireceğiz” dedi.
Bakan Yılmaz, “Haziran ayında seçimimiz var. Allah nasip ederse 2015 seçimini alan 2019’u da alır, 2023’ü de hepimiz yüz akıyla görürüz diye düşünüyorum. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu hükümetten beklentisi olanlar 77 milyon Türk halkı ile de sınırlı değil. Bütün mazlum milletler ve kültür coğrafyamızda 7iklimdeki bütün insanların beklentisi Türkiye. İnşallah Türkiye zengin ve güçlü olursa, bu zenginlikten ve güçlülükten 7 iklim de huzur duyar. Dalaloğlu’nun güzel bir sözü var, ‘Yalnız taştan duvar olmaz yıkılır. Koç yiğide emmi dayı el gerek’ işte bu çevremizdeki emmi dayılara el gerek koç yiğit ile işte o Türkiye’dir” diye konuştu.
(İHA)