TOKAT (AA) - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "İzmir Aliağa'da, Azerbaycan ve Türkiye dünyaya bir mesaj verdi. Star Rafineri, Azerbaycan'ın Azerbaycan dışındaki en büyük sermayesi. Bu, sermayenin Türkiye'ye yatırılması bir mesajdır." dedi.

Paşayeva, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette yaptığı konuşmada Tokat'ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Paşayeva, Türkiye'nin 79 iline gittiğini ve hep birliktelik vurgusu yaptığını dile getirdi.

Paşayeva, önceki gün Azerbaycan devlet şirketi SOCAR tarafından İzmir Aliağa'da kurulan Star Rafinerisi'nin açıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"İzmir Aliağa'da, Azerbaycan ve Türkiye dünyaya bir mesaj verdi. Star Rafineri, Azerbaycan'ın Azerbaycan dışındaki en büyük sermayesi. Bu, sermayenin Türkiye'ye yatırılması bir mesajdır. Azerbaycan'ın Türkiye'ye verdiği değer, önem... Burası kardeş devletimiz. Türkiye'nin güçlenmesi bizim gücümüzdür. İki devletimizi güçlendiren projeler devamlı olacak bundan sonra. Avrupa'nın üçüncü tesisi. Azerbaycan ve Türkiye'mize her sene milyarlarca dolar gelecek. Büyük bir projemiz. Dosta, düşmana mesaj olan projemiz. Böyle bir dönemde kardeşliğimizin ne kadar güçlendiğini bir daha bütün dünyaya gösteren bir dönemde Tokat'ta buluşmak daha güzel."

Tokat Belediyesinin, Azerbaycan'dan bir ille kardeş belediye olmasını isteyen Paşayeva, "Tokat'ta Azerbaycan Karabağ Parkı'nın olmasını istiyoruz. Karabağ hepimizin ortak acısı. Ortak ağrımız. Azerbaycan Karabağ Parkı'nın Tokat'ta açılması dosta düşmana bir mesaj olur." ifadesinde bulundu.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da ziyaretinden dolayı Paşayeva'ya teşekkür ederek, "Çocuklarımız Azerbaycan'ı bilecek. Buna canı yürekten de inanıyoruz. Okumak önemli. Geçmişini bilmezse bir insan, geleceğini de asla bilemez." dedi.

Paşayeva, Eroğlu'na sadece Karabağ'da yetişen çiçeğin ve tarihi eserlerin deseninin bulunduğu kravat hediye etti.

Eroğlu da Ganire Paşayeva'ya Tokat yazması ve çeşitli hediyeler takdim etti.