SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, "Türkiye'nin Kadın Gücü Samsun Buluşması" düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, girişimci iş kadınları tarafından katılımcılara sunum gerçekleştirildi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye'nin 2007-2015 yıllarda incelenen 63 ülke arasında en fazla kadın istihdam oranına sahip ülke olduğunu söyledi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise kadın girişimci oranının yüzde 8 olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İş dünyasının temsil kanadı olarak en büyük arzumuz güçlü bir ekonomidir. Güçlü bir ekonomi refah düzeyi yüksek bir gelecek demektir. Bu amaca istinaden politika üretilmesinde stratejiler gerekmektedir. Zira ekonominin en stratejik öznesi girişimciliktir. Medeniyetimiz kadın ve erkeğin birlikte mücadele edebilmesiyle inşa edilmiştir. Şüphesiz medeniyetin kalkınmasının vazgeçilmez iki eş aktörü kadın ve erkektir. Ülke nüfusumuzun yarısı kadın yarısı da erkektir. Ancak bu eşitlik kadınların ekonomik hayata katılımları anlamında maalesef geçerli değildir. Kadın girişimci oranı yüzde 8'lerdedir."