Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bindikleri otobüste "koltuklar kirlenmesin" diye ayakta seyahat eden maden işçileri, o anları anlattı.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, akşam saatlerinde iş çıkışı kömür karası kıyafetlerini değiştirmeden beldedeki evlerine gitmek için halk otobüsüne bindi. Halk otobüsünün şoförü Ogün Bahar’ın ayakta gitmek yerine oturmalarını istemesine rağmen "Kirlenmesin" düşüncesiyle ayakta seyahat eden madenciler o anları anlattı. TTK Karadon Müessese Müdürlüğünde 10 yıldır çalıştığını anlatan Sabahattin Akkoç, şöyle konuştu:

"Madende çalışıyorum. O gün kuyumuz arıza yaptı. Gelik’ten çıkmak zorunda kaldık. Yolda yürürken özel halk otobüsü şoförü bizi aldı. Arabaya bindik. Araba boştu. Koltuklara oturmadık. Şoför arkadaş bize üç kez seslendi oturmamız için. Biz oturmadık. Koltuklar kirlenmesin diye oturmadık. Üzerimiz kirliydi. Kömür tozu vardı. Madenden çıkmıştık. Oturmadık. O gün yerin yaklaşık 500 metre altındaydık. 8 saat çalışmıştık. Epey de yorgunduk. Otobüs şoförü arkadaşımız da yorgun olduğumuz için bizi aldı. O da biliyor bizim yorgun olduğumuzu ve ağır işte çalıştığımızı. Ben sosyal medyaya baktım. Duygulandım. Bizi ön plana çıkardılar. Madeni konuştular. İyi bir şey. Sevindik" diye konuştu.

"ŞOFÖRDEN ALLAH RAZI OLSUN. GÜZERGAH DIŞI OLMASINA RAĞMEN BİZİ GETİRDİ"

Minibüsün güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ayakta seyahat eden işçilerden Gökhan Onur ise "O gün 460 kodundaydık. Karadon tarafında arıza vardı. Gelik tarafından çıktık. Yolda giderken arkamıza baktık. Otobüs geliyordu. Allah razı olsun durdu ve bizi aldı. Güzergahı dışı olmasına rağmen bizi iş yerimize kadar bıraktı. Normalde gideceği yer o taraf değildi ama bizi aşağıya kadar bıraktı. Koltuklar pislenmesin dedik. Normalde insanlar oturduğu için biz o koltuklara oturmadık. Üzerleri kirlenmesin diye. Koltuklar kirlenmesin istedik. Bir başkasına da bulaşmasın dedik. Her zaman kazalarla, kötü anılmak değil böyle güzel şeyle anılmak da güzel oldu. Bizim için de iyi oldu. Madencinin unutulmadığını görmek daha güzel. Şoför bize söyledi ama biz oturmak istemedik" şeklinde konuştu.

(İHA)