SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı ülkenin tek yürek olduğunu anımsatarak, "Bu inançla, bu yürekle onbinler sokaklara çıktı. Bu darbenin sadece milli iradeye, siyasete değil, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerine de yapıldığını düşünenlerdenim." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesince Türkiye'nin 81 ilinden muhtarların katılımıyla "Mahalleden Büyükşehire, Çevresel ve Görsel Kirlilikle Mücadelede Muhtarlarımızın Rolü" semineri düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'ndeki seminerde, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi esnasında tankların ve mermilerin önüne Türk milletinin kendisini siper ettiğini vurgulayarak, "Şehitlerimizden Allah razı olsun. Hepsini rahmetle anıyorum. Cumhurbaşkanımız açıkladı, 'O gece vatan millet aşkıyla sokağa çıkan herkes gazidir.' dedi ama gerçek anlamda gazi olan 2 bin 191 gazimize de Allah'tan şifa diliyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok büyük bir devlet olduğuna işaret eden Karaaslan, bugüne kadar hain planların hiçbirine teslim olmadıklarını ve olmayacaklarını söyledi.

Hakkari Çukurca'dan aldıkları haberlere çok üzüldüklerini, 8 şehit bulunduğunu dile getiren Karaaslan, "İster dağda çıksınlar karşımıza, ister şehir merkezinde başka başka üniformalar, başka başka kimlikler altında. Bizler devletiyle, milletiyle birlikte her zaman terör örgütleri ve onların arkasındaki karanlık yapılarla mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Karaaslan, bir yandan hayatı normalleştirirken diğer yandan demokrasi nöbetlerine devam ettiklerini kaydederek şöyle konuştu:

"Bu hainlerin planları bizim çözebileceğimiz düzeyde değil, çok karmaşık. Türkiye'nin önüne 2023, 2053 ve 2071 gibi hedefler koyduk. Bu hedeflere hızla ilerleyen bir Türkiye var. Bizim için çok iyi ama birileri için rahatsız edici. Milletle el ele veren bir Cumhurbaşkanı olunca darbe girişimi sayın Cumhurbaşkanımıza ve milletin ta kendisine yapıldı. Gençlerimiz, teyzelerimiz, amcalarımız sokaklara çıkıp milli iradeye sahip çıktılar. Şimdi biz nerede kaldıysak Allah'a şükür devam ediyoruz. Bir yandan da vermiş olduğumuz mücadeleyi hızla devam ettiriyoruz çünkü milletin iradesinin üzerinde hiçbir irade olamaz, biz buna inandık.O yüzden muhtarlarla birlikte olmamız çok önemli çünkü demokrasi şehirlerde, mahallede, sokakta ve ailede başlar. Sizler demokrasinin çekirdeği niteliğinde, aslında en önemli parçasısınız."

Her şerde bir hayır olduğunu ifade eden Karaaslan, şunları kaydetti:

"O gün sokağa çıkan vatandaşlarımız arasında herhangi bir ayrım yoktu. O gece biz tek yürek olduk. Bu inançla, bu yürekle onbinler sokaklara çıktı. Bu darbenin sadece milli iradeye, siyasete değil, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerine de yapıldığını düşünenlerdenim. Asker üniforması altındaki teröristler deyin onlara çünkü peygamber ocağı olan ordumuza da haksızlık etmeyelim. Onlar aslında ne bir iktidar değişikliğini istediler ne de yönetim değişikliği. Onlar bu ülkeyi işgal etmek için geldiler."

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Kurtuluş Savaşı'nın başladığı şehirde ikinci bir kurtuluş mücadelesi verildiğini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi esnasında herkesin farklı şeyler yaşadığını belirten Şahin, ilk duyduklarında şaka zannettiklerini aktardı. Şahin, "Tankların sokağa çıktığını, uçakların Ankara'da bombaladığını, başka yerlerde vatandaşlara asker kılığındaki teröristlerin silah sıktığını öğrendiğimizde ürperdik. Çok acı bir şey, askerin içine sızmış teröristlerin en azından bu kıyafetle yapmamaları gerekiyordu." diye konuştu.

Seminere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ile 81 ilden gelen muhtarlar da katıldı.