BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ / ZAFER GÖDER - Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesiyle Hatay'ın Yayladağı ilçesine gelen ve doğuştan makatı bulunmayan 6,5 aylık Türkmen bebeğin sağlığına kavuşabilmesi için Bolu'dan yardım eli uzandı. Bebek, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde yaşanan savaştan etkilenerek 3 ay önce Yayladağı'na yerleşen Murat ve eşi Sece Abdullah, 6,5 aylık bebekleri Muhammed'in rahatsızlanması üzerine daha önce Bolu'dan Türkmenleri ziyaret için Hatay'a giden Büyük Birlik Partisi'nin eski Bolu İl Başkanı Mahmut Alan'a ulaşarak yardım istedi.

Alan'ın konuyu Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Tahaoğlu'na iletmesi üzerine Abdullah ailesi, Adana'dan uçakla Ankara'ya, buradan da Alan'ın otomobiliyle Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesine getirildi.

Doğuştan makatı bulunmayan ve tuvalet ihtiyacını karın bölgesinde açılan bir delikle sağlayan bebeğin ilk muayenesinde, bağırsaklarında meydana gelen sağlık sorunu nedeniyle dışkısını yapamadığı belirlendi. 6,5 aylık Muhammed, acil olarak ameliyata alındı.

Çok büyük sıkıntılar çektiklerini anlatan baba Murat Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine yaptığı yardımdan dolayı Tahaoğlu'na teşekkür ederek, "Bize destek sağlayarak bebeğimizin sağlığına kavuşmasında yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

- Ameliyat iyi geçti

Tahaoğlu ise bebekte kolostomi daralması olduğunu anlatarak, "Daralmadan dolayı bağırsağın dışa doğru açılma noktası nedeniyle bebek rahat bir şekilde dışkılama fonksiyonunu yerine getiremiyordu. Bunun neticesinde dışkı içerisinde birikip tıkanmaya sebebiyet vermişti." şeklinde konuştu.

Bebeğin ameliyatının çok iyi geçtiğini aktaran Tahaoğlu, bebeğin sağlık durumunun da çok iyi olduğunu kaydetti.

Tahaoğlu, "Biz ameliyatta bağırsağın ucunu rahatlattık ve yeni baştan bağırsak ağzını genişletip, dışkının dışarıya rahat bir şekilde çıkmasını sağladık. 3 ya da 4 gün içerisinde bebeğimiz iyileşir ve taburcu edilebilecek hale getirilebilir." dedi.