TRABZON (AA) - Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Öz, TÜRKSOY'un, Türk dünyasında, bu coğrafyada, kültür ve tarih açısından önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

TÜRKSOY'un düzenlenlediği konserler, etkinlikler, sergiler, buluşmalar, ziyaretlerin, Türk dünyasını bir araya getirme ve geçmişteki ortak kültürün canlandırılması anlamında çok önemli olduğunu vurgulayan Öz, "Trabzon, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması ve Kafkaslara açılan kapı olması nedeniyle önemlidir. Trabzon bu anlamda önemli bir duraktır. Ticaretiyle, limanıyla ve tarihi kimliğiyle TÜRKSOY'un çalışmalarının bir parçası haline gelmiştir" dedi.

Kaseinov ise Trabzon'un gönlündeki yerinin çok ayrı olduğunu belirterek, "Burada bir çok kişiyle gönül bağım var. Trabzon'un çok kardeş şehirleri var. Kazakistan’'a da bir kardeş şehir olmalı. Trabzon'un zengin bir kültürü var. Bunu Kazakistan'a da taşımamız lazım. Böylece ülkeler arasındaki turizm, ticaret ve diğer ilişkiler daha da gelişecektir" ifadelerini kullandı.

Vali Öz, ziyaretin anısına Kaseinov'a Trabzon’a özgü gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye etti. Kaseinov da Vali Öz'e çeşitli hediyeler takdim etti.