Karayollarındaki güvenlik açıklarını kapatmaya yönelik her türlü yolcunun hem kendisini hem de yükünü kayıt altına alacak sistem sayesinde eski sistemden çok daha güvenli bir sistem ile kişisel hakları korumak adı altında geliştirilmiş bir düzenlemedir.

Karayolu taşımacılığında yıllardır süregelen bilet ve taşımacılık anlamındaki her şey değişecek. Karayolu taşıma yönetmeliği taslağı kapsamında Türkiye’de yolcu kargo ve eşya taşımalarında kontrol altına alınması takibine ilişkin yasal düzenlemelerin tekrardan değiştirilmesi adına böyle bir sistem gerçekleştirildi. Resmi gazetede yayınlandıktan sonra kanunlaşan bu tasarı uygulanmaya başlanacak.

u-etds.com.tr

Yeni Sistemde Neler Değişiyor

Yeni sistemde tarifeli tarifesiz yolcu taşımanın yanı sıra eşya ve kargo taşımacılığı ile de içinde yetki belgeleri istenecek firmalar sadece bir defaya mahsus olmak kaydıyla Bölge Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunacak.

Yeni sistem ile alakalı bakan yolcu ve yük taşımacılığında gelecek olan sistemin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve yolcu kargo ve eşya taşımalarında çok farklı bir sitemin uygulayacaklarını söyledi. Bu konuyla alakalı Ulaştırma Denizcilik haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da yeni sistem hakkında prototip çalışmaların başladığını ve yetkili kişilerin 8 Haziran'a kadar bu çalışmalara devam ederek sistemi kusursuz bir şekilde hazırlayacaklarını söyledi.

U-Etds Sistemi sistemi sayesinde her firma ve araç kontrol altında olacak yeni gelecek sistem Ulusal güvenlik açısından da son derece önemli yapılan düzenlemeler sayesinde yolcu kargoyu taşımalarında tüm araçların çıkış yaptıkları noktalardan tutunda araçların kullandıkları güzergâha kadar her şey sistem üzerinde görülebilecek. Ayrıca araçlar çıkış noktalarından itibaren takip edilerek her türlü kaçakçılığa ve olumsuz durumlara karşı da önlemler alınabilecek. Araçlar hareket etmeden önce tüm bilgiler u-etds giriş yapılarak bildirilecek. Araçların yolcu sayılarına yolcuların bilgileri ne kadar çok sayıda sistem otomatik olarak merkezi aktarılarak herhangi bir şüphe ya da sorun tespit edildiğinde çok hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek.

Hizmete girecek yeni gelecek sistem şu anda prototip olarak denenmeye devam ediyor.

U-ETDS sistemi entegre yazılımı u-etds.com.tr için tıklayın.