Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde üç adayın televizyon programında bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın teklife sıcak bakmadığını belirterek, “Her halde üç adayı da kamuoyu aynı anda hiçbir yerde göremeyecek” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Mecidiyeköy’de bulunan bürosunda Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi ve Birinci Müsteşar Fraancois Naucodie ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme sonrasında Demirtaş, toplantıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Avrupa Birliği’nin Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilgiyle takip ettiğini belirten Selahattin Demirtaş, “Hem cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşımımız, şuandaki kampanyaya dair görüşlerimiz, gelecek vizyonumuz Avrupa Birliği tarafından da yakından izleniyor. Hem diğer adayların çalışmaları, hem de bizim yaklaşımımız sayın büyükelçi tarafından Avrupa Birliği’ne rapor edilecek. Bizim açımızdan da önemli bir görüşmeydi” dedi.
Avrupa Birliği Delegasyonu üyelerinin şuana kadar iki adayla bir araya geldiklerini ifade eden Demirtaş, “Sayın İhsanoğlu’yla bir buluşma gerçekleştirdiklerini biliyoruz. Üçüncü adayla da buluşma ihtimalleri zaten yok gibi görünüyor. Her halde üç adayı da kamuoyu aynı anda hiçbir yerde göremeyecek” diye konuştu.
Toplantıda seçimlerle ilgili bilgi verdiklerini ve gelecek vizyonunu anlattıklarını dile getiren Demirtaş, “Adayları yakından izliyorlar ama şuanda nasıl bir cumhurbaşkanlığı vaat ettiğimizi, ulaşmak istediğimiz hedeflerin neler olduğunu merak ediyorlar” dedi.

“ÜÇ ADAYIN BİR ARADA OLMASI SEÇMEN AÇISINDAN İYİ OLUR”
Demirtaş, üç cumhurbaşkanı adayının da bir televizyon programında bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Selahattin Demirtaş, kamuoyu önünde herkesin aynı soruları cevaplayacağı bir televizyon programına katılmak istediğini belirterek şunları söyledi:
“Bir televizyon programında biraya gelinmesinde ben büyük bir fayda görüyorum. Çünkü halkın başkanını seçiyoruz. Halk, kendi seçeceği başkanı daha iyi tanıma hakkına sahiptir. Bu da aynı anda adayları karşılaştırabileceği ve soruların objektif olarak rahat bir şekilde sorulabileceği bir ortamla mümkün olabilir. Seçime bu kadar kısa bir süre kalmışken halen halk adaylarının bazılarını iyi tanımıyorsa, bazı konuda şüpheleri varsa bunları gidermek lazım. Her türlü soruyu canlı yayında cevaplamaya açık olduğumu belirttim. Her şeyi tartışmaya açığız. Çünkü herkesin başkanı olmak istiyoruz. Gizleyecek, saklayacak bir şeyi olan ancak halkın huzura çıkmaktan korkar. Üçünün de bir arada olması seçmen açısından iyi olur. Türkiye’de bu kültürün gelişmesi lazım. Biz bir savaş hazırlığı yapmıyoruz. Sayın Erdoğan ve İhsanoğlu bizim düşmanımız değil, biz de onların düşmanı değiliz.”
Demirtaş, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teklife sıcak bakmadığını belirtti.
(İHA)