Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, uzaktan eğitim sürecinde olan ve maddi imkansızlıklardan dolayı canlı derslerini takip edemeyen öğrenciler için 500 bin ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımı yapılacağı duyurulmuştu.

Bu açıklamanın ardından, MEB tarafından konuya yönelik detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

500 BİN ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR VE KİMLER ALABİLECEK?

Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek ve gelecek haftadan itibaren öğrencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye başlanacak. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

MEB BEDAVA TABLET NASIL ALINIR, BAŞVURU FORMU VE LİNKİ VAR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı başvuru formu ve linki bulunmuyor. Buna karşın, bazı belediyeler ve sivil toplum örgütleri de öğrencilere doğrudan tabletleri ulaştırıyor.

Ayrıca yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle hareket edilecek.

Tabletlerde öğrencilerin EBA ve canlı dersler için kullanacakları internetin, Bakanlık tarafından temin edilmesi hazırlıkları da sürüyor.

Öte yandan, okulların açılma durumuna göre yeni tablet dağıtımına ilişkin planlamalar yapılacak. (Sabah)