Afrika'nın sefalet ve sağlık hizmetinden yoksunlukla mücadele eden ülkesi Uganda'ya, Kimse Yok Mu Derneği, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) ve Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) işbirliği ile toplanan tıbbi malzemeler yola çıkarıldı. Adana’dan İstanbul'a gönderilen tıbbi malzemeler Uganda’nın Jinja kentine yapılmakta olan Türk Hastanesine teslim edilecek.

Uganda’nın Jinja kentine inşaatı süren ve ağustos ya da eylül aylarında açılması planlanan Türk hastanesine gönüllü olarak giden hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Necdet Kızılkaya, "Afrika’nın zor durumu ve imkansızlıklarına bir parça olsun derman olmak arzusundayım. Allah önümüze böyle bir fırsat çıkardı. Kurulmakta olan hastanemize gelecek olan tıbbi malzemelerle ve aletlerle oradaki zor durumda olan Müslüman kardeşlerimizin bir çoğunu tedavi edebileceğiz" dedi.

Adana Sağlık Mensupları Derneği Başkanı Dr. Safa İrday ise, ‘‘Uganda’da çok ciddi sağlık sorunları var. Adana ve çevre illerden gelen yardımlarla bu acıları bir nebze olsun azaltacağımıza inanıyorum. Adana Sağlık Mensupları Derneği olarak gönüllülük esası taşıyan bu projede katkımızın olması bizi çok mutlu ediyor’’ dedi.