GİRESUN (AA) - Giresun'a gelen Ukraynalı ve bu ülkede bulunan Türk iş adamlarından oluşan heyet, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasını (GTSO) ziyaret etti.

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, görüşmenin ve ortaya çıkacak sonuçların iki ülke ticareti ve ekonomisinin büyümesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Ukrayna'yı her zaman dost bir ülke olarak gördüklerini, iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için çabalar sarf ettiklerini vurgulayan Çakırmelikoğlu, "İnşallah bu görüşmelerimizin olumlu yansımaları olur. Hedefimiz ve umudumuz bu yönde. Üzerimize nasıl bir görev düşüyorsa gerekenleri yapmaya hazırız" dedi.

Ukrayna Türk İş Adamları Derneği Başkan Vekili Burak Pehlivan ise Rize ve Trabzon'un ardından Giresun'da temaslarda bulunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Giresun'da bulunmaktan dolayı mutluyuz. Karadeniz insanına teşekkür ediyorum. 2 gündür hem Rize hem de Trabzon'da ciddi konukseverliğe mazhar olduk. Giresun'da da bunun devamından büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın Başbakanımız pazartesi günü Ukrayna'daydı. Kendisine de şahsen Ukrayna'daki son ekonomik gelişmelerle ilgili bilgiler verdik. Özellikle Doğu Karadeniz ve Ukrayna arasında hem kuzey güney hattında oluşturulabilecek ulaşım projeleri, hem İran'ın yukarıya çıkışı, hem de Çin'den doğuya batıya giden yollarda Doğu Karadeniz çok stratejik noktada. Bu noktada böyle bir seyahat yapmak istedik. 2 günlük süreç gösterdi ki doğru karar almışız."