TRABZON (AA) - Ukrayna'nın Kherson kentinden gelen iş adamları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti.

İş adamı Victor Popov ve Volodymyr Makukha, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile bir araya gelerek, iş birliği imkanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Hacısalihoğlu, Ukrayna ile daha fazla ticari ilişkiler içerisinde olmak istediklerini belirterek, "Zaman içinde ilişkilerimizin daha iyi seviyeye ulaşacağını düşünüyorum. Trabzon bölgenin ticaret ve lojistik merkezidir." dedi.

Trabzon'un sanayisinin de geliştiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"25 milyar dolarlık ticaret hacmi olan Trabzon'un 1,5 milyar dolarlık da ihracatı bulunuyor. Organize Sanayi Bölgesi sayısı 4'e ulaştı. Endüstri adası yapıyoruz. Bölgenin en zengin turizm olanakları Trabzon'da mevcut. Yılda 500 bini yabancı 3 milyon turist ağırlıyoruz. Diliyoruz ki Kherson'la ticari ilişkilerimiz artar. Trabzon'daki iş adamları olarak 130 ülkeye ihracat yapıyoruz. İş adamlarımız karşılıklı olarak daha fazla gidip gelmeli."

Ukraynalı iş adamları ise Trabzon'a ticaret ve yatırım olanaklarıyla ilgili çeşitli görüşmeler yapmak üzere Trabzon'a geldiklerini belirterek, ticaretin gelişmesinin her iki ülke ve bölgenin de yararına olduğunu söyledi.