BOLU (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bolu'ya geldi.

Bolu Valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret eden Coşkunyürek, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Coşkunyürek, burada yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğünün Abant Tabiat Parkı'nda düzenlediği bir toplantının kapanışına katılmak için Bolu’ya geldiğini belirterek, programın ardından da ilde bazı ziyaretlerde bulunmak istediğini belirtti.

Coşkunyürek, Karayolları Genel Müdürlüğünün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı içerisinde yatırım konusunda en büyük paya sahip kuruluş olduğunu ifade ederek, "Yaptığı hizmetlerle de toplumumuzun gönlünde yer etmiş bir kurum. Her geçen gün kalite çıtasının yükselmesi ülkemizin geleceği açısından her birimize ayrı bir heyecan katıyor. Özellikle bütün dünyanın hayran kaldığı mega projelere karayollarımız ve çalışanlarımız imza atıyorlar. Bu hepimiz için gurur vericidir." diye konuştu.

Kendi bakanlıklarının çok büyük ve geniş alana hizmet verdiğini ifade eden Coşkunyürek, "Türkiye yatırım bütçesinin yüzde 46’sını gerçekleştiren bir bakanlık. Türkiye'nin her köşesinde her yerinde bir çalışma ve şantiye var. Bu şantiyelerin ve çalışmaların devamı gerekiyor. Bunun için yoğun bir mesai geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Baruş ise ilin genel yapısı hakkında bilgi vererek, "Bolu ilimiz yüzölçümü itibarıyla nüfusuna oranla geniş topraklara sahip, ulaşım yollarının ana aksı üzerinde bulunan bir il. Dolayısıyla ulaşım bakımından da ülkemizin ana arterleri üzerinde bulunması itibarıyla önemli bir konumda." dedi.

Coşkunyürek, daha sonra Bolu Belediyesine ziyarette bulunmak üzere valilikten ayrıldı.