ZONGULDAK (AA) - Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Yıldırım, ülkücü hareketin geçmişini ve varoluş gayelerini bilmeyenlerin hareketi kendi propagandalarına alet edemeyeceklerini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Ülkü Ocakları olarak bugüne kadar hiçbir ihanet şebekesinin bir parçası olmadıklarını belirtti.

"Nereden ve kimden geldiği belli olmayan hiçbir bilgiyi de kamuoyuna sunacak kadar gaflete düşmedik." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu davranışları sergileyerek yalan yanlış ithamlarda bulunanlar bunun hesabını er ya da geç aziz milletimize vereceklerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük gençlik hareketi olan ülkücü hareketin Zonguldak'taki sancaktarlığını yapmaktan gayrı hiçbir idealin peşinden de gitmedik. Her daim kaygımız vatan ve millet olmuştur. Hiçbir siyasi politikaya hizmet etmeden tüm varlığımızı aziz Türk Milletine armağan ettik. En buhranlı zamanlarda dahi soğukkanlılığımızdan ve genel başkanımızın talimatlarından başka davranışın içerisinde olmadık. Sabrımız cesaretimizin üzerindedir dedik ve bu doğrultuda hareket ettik. Ülkücü hareketin geçmişini ve varoluş gayelerini bilmeyenler, ülkücü hareketi kendi propagandalarına alet edemezler. Sabrımız cesaretimizin üzerindedir. Ancak sabrımız tükendiğinde cesaretimizle baş başa kalacak kişilerin hayal dünyalarındaki korkularından nasiplenecekleri muhakkaktır. Hiç kimse şunu unutmasın ki güneş balçıkla sıvanmaz. Her zaman olduğu gibi yine genel başkanımızın emrinde Türk milletinin yolundayız."