BARTIN (AA) - Bartın'da, "Ulusal Görme Taraması Programı" kapsamında tüm çocukların taramadan geçirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından ülkede çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli tarama programları yürütüldüğü anımsatıldı.

Ulusal Görme Taraması Programı kapsamında şimdiye kadar yeni doğan ve 3-4 yaş arası çocuklarda yürütülen göz taramasına bu yıl ilk defa okul çağı çocukların da dahil edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Program kapsamında ilimiz aile hekimliği birimlerinde görev yapan aile sağlığı elemanlarına yönelik görme taraması eğitimi gerçekleştirilmiştir. Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Uğur Saçu ve Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Gülser Doğan'ın eğitimci olarak yer aldıkları eğitime 63 aile sağlığı elemanı katılmıştır. Program kapsamında ilimizdeki her çocuğun kendi aile hekimleri tarafından taramadan geçirilmesi hedeflenmektedir. Yenidoğan, okul öncesi ve okul çağı yaş grubu çocuklarda sık görülen görme kusurlarına yönelik Ulusal Görme Tarama Programının amacı görmenin normal gelişimini engelleyecek risk etmenlerini saptamak ve görme yetersizliği olan çocukları erken dönemde tespit ederek tedavilerine başlamaktır."