BOLU (AA) - Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası İpek yolu Müzik Konferansı 6-8 Mayıs tarihleri arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yapılacak.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Bolu Belediyesi, Bolu Bağışçılar Vakfı, Mudurnulular Derneği ve ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) tarafından düzenlenecek konferansta, bilimsel sunumlar, paneller, konser, çocuk koroları ve görsel sanat etkinlikleriyle süslenen çocuk şenliği, sosyal sorumluluk projeleri, özel eğitimde sanat eğitimi gibi etkinlikler yapılacak.

AA muhabirine, konferans hakkında bilgi veren, konferans başkanı Prof. Dr. Uğur Alpagut, Dünya Müzik Eğitimcileri Birliği’nin (ISME) Türkiye'deki temsilcisi olan MÜZED ile TÜRKSOY işbirliğinde, 33. ISME Dünya Konferansının 2018 yılının temmuz ayında İstanbul'da yapılacağını belirterek, "Bu konferansın bir alt etkinliği olarak, 6-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ev sahipliği ve organizasyonuyla 'MÜZED Uluslararası 2. İpek Yolu Müzik Konferansı' gerçekleşecek. Uluslararası alanda tanınmış akademisyenler, sanatçılar ve araştırmacıların katılım gösterdiği konferans kapsamında, ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) işbirliğiyle 'Özel Eğitimde Sanat Eğitimi' alanında etkinlikler de yer alacak." dedi.

İpek Yolu'nun geçmişten gelen çok yönlü ve etmenli kültürel özelliklerinin doğu-batı ekseninde harmanlanmasıyla, müzik alanında da köklerinden yeniden doğduğunu ifade eden Alpagut, "Türkiye, doğu ve batı arasındaki köklü kültürel birikimini, cumhuriyetle ivme kazanan çağdaş kültür hareketleriyle besleyerek, 21. Yüzyılda İpek Yolu’nda ve dünyada, bir merkez, bir köprü olmak yönündeki eş anlı ve öncü misyonunu giderek artan bir önemle ortaya koymaktadır. Her yıl farklı bir şehrimizde, Asya / Avrupa kıtalarında ve giderek Türk dili konuşulan ülkelerden Çin'e değin gerçekleşmesini planladığımız bu önemli zirvenin müzik eğitimi yoluyla bireysel, toplumsal gelişmelere, insanlığa dair saygı, sevgi, hoşgörü beslenmesine ve dünya barışına katkı sağlayarak eşsiz değerler üretmesine inancımız sonsuzdur." diye konuştu.