ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Dili, dini, ırkı ne olursa olsun insanlığa sahip çıkmak zorundayız. Her şeyimizi paylaşmaya hazırız." dedi.

Balkanlıoğlu, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş ile kentte yaşayan Yemen, Irak, Afganistan ve Suriye uyruklulardan oluşan grubu makamında kabul etti.

Göçmenler Günü kapsamında, yerinden edilen insanların yaşamları ve sorunları konusunda farkındalık oluşturmanın hedeflendiğini belirten Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"İnsanlar doğup büyüdükleri, yüzyıllardır yaşadıkları memleketlerini niye terk eder? Niye her şeylerini bırakıp, ceketini bile almadan kaçmak zorunda kalır? Bu sorgulanması gereken bir konu. Tarih boyunca genelde insanlar bir yere yerleşir, orayı imar ve ihya eder. Başka birileri de gelip oraları zapt etmek, ellerinden almak, oralara yerleşmek ister. Hukuk normlarının, insan hakları gibi evrensel değerlerin ön planda olduğu günümüz modern dünyasında bile ne yazık ki bu durum geçerliliğini devam ettiriyor. Eylemler ve söylemler tamamen birbirinden farklı."

Balkanlıoğlu, insanların memleketlerinde mutlu, refah ve huzurla yaşama hakkı bulunduğunu vurguladı.

Buna rağmen birçok kişinin memleketlerini terk etmeye zorlandığına dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Ülkelerin saldırılarına uğruyorlar. İç savaşlar ve karışıklıklar, insanların memleketlerini terk etmelerine yol açıyor. Yaşanan mağduriyetler bizleri de çok etkiliyor." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, "Elimizdeki ekmeği, evimizi sizlerle paylaştığımız için mutluyuz. Sonuçta dili, dini, ırkı ne olursa olsun insanlığa sahip çıkmak zorundayız. Her şeyimizi paylaşmaya hazırız ve paylaşıyoruz da." ifadelerini kullandı.

Misafirleriyle bir süre sohbet eden Balkanlıoğlu, daha sonra Taş'tan kentte yaşayan göçmenler hakkında bilgi aldı.