İyi bir hizmet kalitesine sahip olmak, müşteri memnuniyetini sağlamak için taşımacılık firmalarının bazı koşulları karşılaması, gerekli bilgi ve donanıma sahip olması gerekmektedir. Ev de ofis eşyalarının uluslararası evden eve nakliyat firmaları ile taşınması için öncelikle tercih edilen firmanın ne zaman uygun olduğunun öğrenilmesi gerekecektir.Yani her nakliyat firmasının kendisine göre yoğun olduğu dönemler vardır. Eğer taşınma gerçekleşmeden önce firmalar ile görüşülüp anlaşma sağlanırsa, nakliye işleminin gerçekleşmesi gereken tarihte mağdur olunmasının da önüne geçilecektir. Bilindiği gibi son zamanlarda yaşanan kentsel dönüşüm projelerinin başarıya ulaşması sonucunda kişiler sahip oldukları yeni gayrimenkullere taşınırken, eşyalarının zarar görmesine engel olmak istemektedirler.

Her bir eşyanın kişiye göre önemli farklıdır. Bu nedenle güvenli taşımacılık yapan firmaların tercih edilerek, nakliyat esnasında meydana gelebilecek olası sorunları ortadan kaldırmak mümkün hale gelecektir. Günümüzde zati eşya taşımacılığı yapan bir çok kurum ve kuruluş vardır. Ancak her firmanın kendisine özel koşulları bulunduğundan, kimi zaman hizmetten memnun kalma durumu kişilerin beklentilerine göre farklılık gösterebilecektir. Bu nedenle nakliye ve taşımacılık firmalarıyla anlaşma sağlamadan önce ilk olarak koşulların neler olduğu iyice konuşulup, görüşülmelidir. Gerek eşyaların demonte işlemi, gerekse asansörlü taşımacılık kullanılıp kullanılmayacağı, teknolojik imkanların ne derece olduğu müşteriler tarafından irdelenmesi gereken en önemli konulardır.

Özellikle de uluslararası zati eşya taşımacılığı söz konusu olduğunda daha titiz davranılarak, seçim yapılması gerekir. Çünkü nakliye aracının yolda kalmaması, çevirmelerde herhangi bir sorun yaşanmaması açısından tercih edilen kurum ya da kuruluşun gerekli belgeleri taşıması, izin belgeli olması şarttır. Gerekli izin belgelerine sahip olmayan firmaların ya da şahısların olası durumlarda araçlarının bağlanması durumu söz konusu olacağından, kişilerin mağdur olmasının da önüne geçilemeyecektir. Aynı zamanda uluslararası zati eşya taşımacılığı yaparken paketleme işleminin de düzgün yapılıyor olması, araçların en iyi şekilde yüklenmesi dikkat edilmesi gereken diğer faktörler arasında bulunmaktadır. Bu koşullara dikkat edildiğinde, sağlıklı bir hizmet alarak, yeni yaşayacağınız ortamlara zati eşyalarınızı kolayca ve güvenle taşıyabilirsiniz.