ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali'nin 5-6-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalde sahne alacak sanatçıların belirlenmesi için ilçenin belirli noktalarına sandıklar yerleştirildiğini ve vatandaşların görmek istedikleri sanatçıların isimlerini söz konusu sandıkları yazıp atmasını istediklerini söyledi.

Festivalin bu yıl 21'incisini gerçekleştireceklerini anlatan Posbıyık, şöyle konuştu:

"Belediye hizmet binası ile ilçedeki alışveriş merkezlerinin girişlerine sandıklar yerleştirdik. Vatandaşlar, festivalde görmek istedikleri sanatçıların isimlerini yazarak sandıklara atabilecekler. Yine sosyal medya üzerinden bizlere ulaşabilirler. Anket çalışmasında referans sanatçılar olarak Aleyna Tilki, Hadise, Yıldız Tilbe, Koray Avcı, Serkan Kaya, Erol Evgin, Selami Şahin, Edis, Duman, Şebnem Ferah, Bülent Ersoy, Murat Boz, MFÖ, Oğuzhan Koç, Athena ve Haluk Levent olarak belirlendi. Vatandaşlar, bu sanatçıların dışında istedikleri sanatçıların isimlerini de yazabilecekler."