KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası Veri Bilimi ve Mühendisliği Sempozyumu" başladı.

KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumda konuşan KBÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Filiz Ersöz, sempozyumu geçen yıl çalıştay olarak yaptıklarını söyledi.

Organizasyonu bu yıl sempozyum düzeyine çıkardıklarını ifade eden Ersöz, "Amacımız bu teknolojinin getirdiği her türlü analitik reçinelerle yapay zeka, robotik sistemler, simülasyon, veri madenciliği ve veri analitiği gibi konularda teknolojiyi kullanmamız. Çalışmalarımızın, problemlerimizin, işletme problemlerimizin artık bir teknoloji kullanmadan yapamıyor olmamız artık bu alanda bir akademik çalışmaları teknolojik tabanlı yapmaya doğru yol almamızdan kaynaklanıyor. Bundan dolayı da veri mühendisliği dediğimiz aslında data analitik bunun içinde matematikçiler istatistikçiler, mühendisler, işletmeciler her türlü sayısal rakamla uğraşan ve teknoloji tabanlı çalışan kişilerin problem çözen akademisyenleriyle bir sempozyum düzenlemek istedik." diye konuştu.

ABD, Hollanda, Portekiz, Almanya, İngiltere, Polonya, Ukrayna, Suudi Arabistan, Ürdün ve Özbekistan'dan 120 katılımcının yer aldığı sempozyum yarın sona erecek.