BARTIN (AA) - Bartın’ın Ulus ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldı.

Ulus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kubilay Kocamanel, Halk Eğitim Merkezindeki törende yaptığı konuşmada, milli eğitim faaliyetleri içerisinde, halk eğitim merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi olduğunu söyledi.

Halk eğitim merkezlerinin hayat boyu öğrenmede tüm bireylere eğitim vermeyi kendisine amaç edindiğini ifade eden Kocamanel, "Halk eğitim merkezleri, biçki nakış kurslarıyla anılan yerler olmaktan çıkmış, her yaşa ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği, hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. Yaygın eğitim toplumda sorumluluk yüklenmiş bireylerin ve toplumların çalışma gücünü arttırmak, yaşam seviyelerini yükseltmek için yapılan, planlı programlı ve hayat boyu devam eden bir eğitimdir." diye konuştu.

Kursiyerlere sertifikaları verilen törende tel kırma, filografi, geleneksel el nakışları sergisi açıldı, bağlama, gitar, i̇şaret dili, aile eğitimlerine ilişkin sunum yapıldı.

Törene, Kaymakam Selçuk Şakar, Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Güney ve İrfan Ekmekçi ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.