Tarihi Frig dönemine kadar dayanmaktadır. Daha sonraları Roma ve Bizanslıların egemenliğine geçen Ümraniye, Orhan Gazi döneminde Osmanlı topraklarına katılmıştır. Ümraniye’ye ilk yerleşenler ise Yugoslavya ve Bulgaristan göçmenleridir. Bu sebepten bir süre Muhacir Köy olarak anılan ilçe 1960 yılına kadar köy olarak kalmıştır. Sonraları Organize Sanayi Bölgesi ilan edildiği için yoğun göç almış ve 1963 yılında belediye kurulmuştur.

                  Taşınma işleminize uygun Avrupa standartlarında kamyonet tipi araçlarla ekonomik, hızlı ve güvenilir taşımacılık yapılmaktadır. Bu firmalara telefon, e-mail ya da online formlar aracılığı ile ulaşmanız mümkündür. . Şehir içi, ilçe içi ve şehirler arası konut, işyeri, fabrika taşımacılığı yapan bu firmalar hizmetlerini güvenilir bir şekilde yapmaktadır. Evdeki eşyalar ve mobilyalar en uygun şekilde demonte edildikten sonra ambalajlanarak, hassasiyet önceliklerine göre araçlara taşınmaktadır. Ümreniye evden eve nakliyat hizmetinde eşyaların kırılma ihtimallerine, kaç kişilik ekibin çalışacağı, asansörlü sistemin en uygun kurulacak noktası ve eşyaların sigorta değerleri planlanarak hizmete başlanmaktadır.

                  İstanbul evden eve nakliyat Anadolu yakasında bulunan bu ilçede yapılan metro ağı 2015 yılında tamamlanacaktır. Böylece yoğun olan nüfusu daha da kalabalık hale gelecektir. Kentsel dönüşümün de yapılacağı mahalleri de içermektedir. Anadolu yakasının en kalabalık ilçesi olan bu ilçe kozmopolit bir nüfus yapısına sahiptir. Anadolu yapısını da içinde barındıran Ümraniye; Çekmeköy, Beykoz, Ataşehir, Sancaktepe ve Üsküdar ilçelerinin arasında yer almaktadır. Turizme bağlı bir yapı gelişmemiştir. İlçe içerisinde genellikle alışveriş merkezleri ve mağazalar ile, kafe ve restorantlar yer almaktadır. Konum olarak ise diğer ilçelere ulaşım konusunda kolay bir bölgede bulunmaktadır. Buradan Kadıköy, Ataşehir, Beykoz gibi ilçelere de geçebilirsiniz.