Yalnızca maddi değil aynı zamanda fiziksel bir ibadet de olan umre için her yaştan insan kabul edilmektedir. Yalnız dikkat edilmesi gereken husus şudur ki Suudi Arabistan’ın hava şartları ülkemizden çok daha sert hava şartlarıdır. Sıcağı daha sıcak, soğuğu daha soğuk olan bu ülkeye ayak uydurmak çok da kolay olmayacağı için umre ibadetine giden kişilerde geçici sağlık sorunları oluşabilir. Soğuk algınlıkları, terleme ve soğumadan dolayı oluşan kas tutulmaları, fiziksel gücü çok kullanmak gerektiğinden oluşan kas ve kemik ağrıları gibi sağlık sıkıntıları olabileceği için umrede zinde, sağlıklı ve güçlü olmak gerekir. Bunun için genç yaşta bu ibadetin yapılması kişilerin ibadetten alacakları hazzı artırır. Yine de yaşı büyük hatta sağlık sorunları olan kişiler de umre yapmak isteyebilirler. Bu durumda ücretsiz olan sağlık ekiplerinden yardım alınabileceği gibi, tur içindeki bilgili kişilerden de yardım alınabilir. Sonuç olarak her türlü yaşta ve sağlık durumunda olan kişileri umre için kabul eden Suudi Arabistan bu konuda ücretsiz sağlık ekipleri kurarak gelen kişilere yardımcı olmaya çalışmaktadır.
Umre Otelleri
Umre öncesi oldukça detaylı şekilde araştırılması gereken otel seçimi kişilerin umreyi ne şekilde tamamlamak istediklerine göre çeşitlenebilir. Beş yıldızlı, tam konforlu oteller olduğu gibi 3 ya da 4 yıldızlı daha mütevazı oteller de bulunmaktadır. Buna ek olarak umre otellerinin seçimi konusunda otellerin Kâbe’ye ve Mescid-i Nebevi ’ye olan uzaklıkları da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu konuda ayrıntılı bilgi umre turları için hizmet veren acenteler üzerinden alınabilir. Yıllardır köklü bir tur şirketi olan http://silatur.com.tr/ bu konuda tercih edilebilecek acentelerden biridir. Birbirinden farklı onlarca umre turu acentesi olsa da mutlaka geçmiş yıllarda neler yaptığı incelenebilecek, referansları görülebilecek, güvenilirliği yüksek umre turu şirketleri can ve mal güvenliği için tercih edilmelidir.
Umre Fiyatları
Umre fiyatlarını en çok etkileyen faktör az önce bahsedilmiş olan otel seçimidir. Otelin yıldız miktarı ve kutsal mekânlara olan mesafesi fiyatı etkileyen en büyük iki ana etmendir. Bunun dışında diğer bir büyük etmen de kullanılan hava yolu şirketinin hangi şirket olduğudur. Seyahat sigortası sağlayan, uçuşlarında çok zorunlu durumda kalınmadıkça bilgi vermeden rötar yapmayan, her şekilde Türk kültürüne uygun firmalardan biri olan Türk Hava Yolları gibi büyük firmalar seçildiğinde umre fiyatları bir miktar artabiliyor. Verilen hizmet kalitesi düşünüldüğünde ise bu küçük fiyat artışı mutlaka olumlu olarak değerlendirilmelidir çünkü riski sıfıra indiren bu firmalar kişilerin can ve mal güvenliğini emanet ettiği yerlerdir.