AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri, yıl boyunca tasarımlarını yaptıkları çalışmaları düzenledikleri defile ile sergiledi.

Merzifon MYO bahçesinde düzenlenen defilede öğrenciler tasarlayıp diktikleri giysilerin mankenliklerini de kendileri yaptı.

Tasarımlar izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken, defile sahneye çıkan gelin ve damat tasarımı ile son buldu.

Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. Asım Çoban, defilenin öğrencilerin özverili çalışması sonucu gerçekleştirildiğini söyledi.

Giyim Üretim Teknolojisi Programının 2 yıldır mezun verdiğini ifade eden Çoban, "Daha önce defile düzenlemek istedik ama uygun zaman bulamamıştık. Bu sene defilemizi yaptık. Rektörlüğümüzün de desteğiyle öğrencilerimiz dönem boyunca tasarlayıp diktikleri çalışmaları sergileme fırsatı buldu. Öğrencilerimiz defilede sergiledikleri tüm tasarımların malzemelerini kendileri karşıladı. Öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ciddi emekleri var. Bu bölümü bitiren öğrencilerimiz kalifiye elemanlar olarak mezun oluyorlar. Yüksekokulumuzda kazandıkları becerilerle istihdam noktasında hiçbir sıkıntılarının olmayacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Defileyi Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda Öner, İlçe Emniyet Müdürü Seyfettin Süer ve çok sayıda öğrenci izledi.