SAMSUN (AA) - Samsun'da, bu yıl üniversiteye başlayan ve Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurtlarda kalan kız öğrenciler için oryantasyon eğitimi kapsamında deniz gezisi düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) çeşitli fakülte ve yüksekokullarına bu yıl kayıt yaptıran ve KYK yurtlarında kalan öğrencilere, yaşadıkları şehri tanıtmak amacıyla KYK Samsun İl Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

KYK Samsun İl Müdürü İsmail Kasapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelindeki bütün yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere yaşadıkları şehri tanıtmak ve değerlerine sahip çıkılması amacıyla proje geliştirdiklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkı sağladığı oryantasyon programı kapsamında, yurtlarda kalan kız öğrencileri "Samsun'um 1 Gemisi" ile denizle buluşturduklarını belirten Kasapoğlu, ''Öğrencilerimizin şehri tanımalarını, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini bilerek sahip çıkmalarını istiyoruz. Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehridir. Bu nedenle öğrencilerin şehri her yönüyle tanımalarını amaçlıyoruz. Bunun için öğrencilerimize yönelik etkinlikler gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe katılan öğrenciler ise, deniz gezisi ile Samsun'u denizden gördüklerini ve etkinliğin çok güzel gerçekleştiğini dile getirdi.

Bazı öğrenciler de, hayatlarında ilk kez gemi ile seyahat ettiklerini belirtti.