ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından üniversitelerde fair-play felsefesinin yayılması amacıyla organize edilen "Üniversite Fair-Play Kervanı" paneli gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Meslek Yüksekokulunun konferans salonunda düzenlenen panelin açılışında, fair-play kavramının centilmenlik olduğunu belirterek, Türk toplumunun Osmanlı'dan bugüne kadar her zaman centilmen bir toplum olduğunu söyledi.

Üniversite öğrencilerinin bu kavrama çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Alkan, "Yaklaşık 3 ay önce yaşamış olduğumuz darbe girişiminde genç arkadaşlarımız gösterdi ki bizlerin hem yerli, hem de milli insanlara ihtiyacımız var. Sadece yerli olması yetmiyor. TÜBİTAK gibi yerli bir kurumda haince işler yapıldığını gördük. Yapacağımız işi ahlakına, edebine uygun şekilde yapmamız gerekiyor. Bunun adı sporda fair-play olabilir, başka bir yerde centilmenlik olabilir. Yani kısaca bizler bu ahlakı kendimize düstur edinip hayatımızın her alanında buna göre hareket etmemiz gerekir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Hitit Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner'in moderatörlüğünde "Üniversite Fair-Play Kervanı" paneli gerçekleştirildi.

Panelde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Fair-Play Komisyonu üyeleri Erdoğan Arıpınar, Teoman Güray, Ahmet Ayık, Remzi Yılmaz ve Haldun Domaç, milli atlet İsmail Akçay, Fair-Play Komisyonu Üyesi ve akademisyenler Semra Demirer ve Sevim Güllü, tecrübelerini paylaştı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Panelin ardından fair-play konulu karikatür sergisi de açıldı.