Minyeli Abdullah ve Maznun kitaplarıyla tanınan ünlü yazar Hekimoğlu İsmail yaşamını yitirdi. Asıl adı Ömer Okçu olan yazar, bir süredir rahatsızlığı sebebiyle tedavi görüyordu.

Hekimoğlu İsmail Kimdir?

Asıl adı Ömer Okçu olup, yazılarında kullandığı “Hekimoğlu İsmail” müstearı dedesinin adıdır. 1932’de Erzincan’da doğup, burada ilk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra 1952’de Zırhlı Birlikler Okulu’ndan mezun olmuştur. Daha sonra astsubay olarak göreve başladığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 1972’de emekli olmuştur.

Minyeli Abdullah Romanıyla Tanındı
2009 yılı itibarı ile 80 baskıyı geçen, Minyeli Abdullah romanını 1967’te yazmış ve bu eser ile tanınmıştır. Birçok dergi ve gazetede yazılar yazan Hekimoğlu’nun 40’tan fazla eseri olup, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konferans vermiştir.

TBMM Başkanı Şentop’tan Taziye Mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ülkemizde, özellikle Minyeli Abdullah romanıyla tanınan yazar Hekimoğlu İsmail’in (Ömer Okçu) vefatını teessürle öğrendim. Bir süredir tedavi gören değerli yazara Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve okurlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.