SİNOP (AA) - Yönetmen Faysal Soysal, senaryo yazımına devam ettiği yeni filmi için Boyabat'ta incelemelerde bulundu.

 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın daveti üzerine ilçeye gelen Soysal, Boyabat'ın tarihi evleri, camileri ve okullarını gezerek çekimini yapacağı filmi için ön bilgi aldı. Boyabat'ının ünlü tarihi kales'ni de gezen Soysal, ilçeye hayran olduğunu söyledi.

Çekeceği filmi için birkaç aday şehir olduğunu, Boyabat'ı gezdikten sonra ağırlığın Boyabat yönünde olduğunu dile getiren Soysal, AA muhabirine, Göynük'ü de gezdiğini, mekan konusunda henüz kararını vermediğini söyledi.

Boyabat'ın insanının ve samimiyetinin kendisini etkilediğini belirten Soysal, "Senaryonun yazımı sonrasında kesin kararımızı vereceğiz. Senaryo yazımı bitmeden filmle ilgili bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Sadece bir lise öğretmeninin hikayesi olacak diyebilirim" dedi.

Belediye Başkanı Çakıcı ise davetini kırmayarak onurlandıran Soysal'a teşekkür ederek, "Kendisiyle Boyabat'ımızın tarihi ve doğal güzelliklerini gezip görme fırsatımız oldu. Boyabat'ı çok beğendiğini ifade etti. Çekeceği filmi için Boyabat'ı tercih ederse pişman olmayacaktır. Henüz tarihi ve doğal güzelliklerimizi ülkemiz ve dünyaya tam olarak tanıtabilmiş değiliz. Bu film, burada çekilirse Boyabat'ın şahane bir yer olduğu gözler önüne serilecektir" diye konuştu.