ORDU (AA) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun çerçevesinde vatandaşların belediyeye ait olan borçlarını 31 Ekim tarihine kadar taksitlendirmeleri çağrısında bulundu.

Çamyar, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeye borcu bulunan vatandaşların Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun çerçevesinde borçlarının taksitlendirildiğini söyledi.

Belediye emlak, çevre temizlik, eğlence, ilan ve reklam vergisinin taksitlendirilen borç kapsamına girdiğini belirten Belediye Başkanı Çamyar, "Özellikle peşin ödemede vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlanacak. Bu kapsam içinde vatandaşlarımız emlak vergisini, çevre temizlik vergisini, eğlence vergisini, ilan ve reklam vergisini taksitlendirebilecekler. Bunun dışındaki borçlarla ilgili taksitlendirme olmayacak. Bu yasanın kapsamı içinde dört vergi türü bulunmaktadır." dedi.

Belediyeye borcu bulunan vatandaşların taksitlendirme başvurularını 31 Ekim 2016 tarihine kadar belediyeye şahsen yapmaları gerektiğini vurgulayan Çamyar, şunları kaydetti:

"Vergi borçları ile ilgili peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilebilecek ve ilk taksit 30 Kasım 2016 tarihine kadar, kalan taksitler ise 2’şer aylık dönemler halinde ödenecektir. Yapılandırmanın devam edebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şarttır. Ayrıca taksitlerden bir takvim yılından fazla iki tanesinin ödenmemesi veya eksik ödenmesi hali kanunun ihlal nedeni sayılmayacaktır. Bu durumda, diğer taksitler ilgili dönemlerinde ödenebilecektir. Yapılandırma başvurusunda, borcun vade tarihinden tahsil edildiği tarihe kadar geçen süre için hesaplanan gecikme zammı tutarı yerine, Yİ-ÜFE tutarı tahsil edilecek, peşin ödemelerde ise hesaplanan gecikme zammı tutarının yarısı tahsil edilecektir."