ORDU (AA) - Ünye Belediyesi, ramazan ayı dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik takvimini kentin plakası olan 52 gün olarak belirlediklerini söyledi.

İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılar sonrası mübarek ramazan ayına buruk girildiğini anlatan Çamyar, yaşanan insanlık dramı nedeniyle ramazan ayının ilk üç günü müzik programlarının iptal edildiğini belirtti.

Çamyar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ünye'nin 52 gün etkinliklere ev sahipliği yapacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının huzur ve bereketinin her yanı sardığı bu güzel atmosferde Ünyemizde her yıl olduğu gibi farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Özellikle ramazan akşamlarında vatandaşlarımızın hem hoşça vakit geçirebilecekleri hem de ramazan atmosferini yaşayabilecekleri bir etkinlik takvimi planladık. Geçtiğimiz yıl ilk kez 52 güne çıkardığımız ramazan ayı etkinliklerimizi bu yıl da aynı konsept ile yapıyoruz."

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan Ramazan Sokağı'nda geçmişle geleceği bir araya getirdiklerini dile getiren Çamyar, "Farklı sahne gösterileri ile de akşamları Ünye'de ramazan ruhunu yaşatmayı amaçlıyoruz. Ünyemize her ramazanda olduğu gibi bu yılda çevre il ve ilçelerden ziyaretler oluyor. Etkinliklerle süslediğimiz ramazan akşamlarında Ünye'nin farkını bir kez daha ortaya koyuyoruz." diye konuştu.

Çamyar, etkinliklerde ünlü sanatçılar Zara, Niran Ünsal, Soner Sarıkabadayı, İbrahim Sadri, Yücel Arzen, Aydın Beyoğlu, Enbe Orkestrası, Hüsnü Şenlendirici, Burcu Karadağ'ın sahne alacağını da sözlerine ekledi.