ORDU (AA) - Ünye Kültür ve Sanat Derneğinin (ÜNSAK) sanat ve kültür etkinlikleri kapsamında Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi destekleriyle ilçede 10 gün sürecek olan Resim Çalıştayı başladı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melek Şahindokuyucu ve öğrencileri, ilçede tarihi ve kültürel yerleri önce fotoğraflayıp ardından Yalı Kilisesi Kültür Merkezi'nde 10 gün sürecek sergide resmedecek. 

Resim Çalıştayı'nın açılışında konuşan ÜNSAK Dernek Başkanı İsmet Küçük, dernek olarak Ünye'de sanat ve kültür alanında hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Resim Çalıştayı düzenleyen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Melek Şahindokuyucu, öğrencilerin Ünye'de bulunacakları 10 gün içinde yapacakları resim çalışmalarının kültür merkezinde sergileneceğini belirterek, şunları söyledi:

"Öğrencilerimin oluşturacağı güzelliklerle Ünye’ye bir değer katacaktır. İlk defa Ünye’ye farklı memleketlerden geldiler. Ünye'ye her geldiğimde özlem ile geliyorum. Sosyal medyada Ünye'yi takip ediyorum ve o anları oradaymış gibi yaşıyorum. Havasını, suyunu, toprağını çok seviyorum ve burada bulunmaktan gurur duyuyorum."

Resim Çalıştayı'nın açılışını yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye'de sanatsal olarak düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ve altyapı desteği vermekten mutlu olduklarını söyledi.

İnsanın ruh sağlığını sanatsal faaliyetlerin tamamladığını ifade eden Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, şunları kaydetti:

"Bizler yöneticiler olarak onlarca iş yapıyoruz, aklımız zihnimiz sürekli birçok şeyle uğraşıyor, ama biz sanatsal çalışmaları beceremiyoruz. Değişik dernekler Ünye'nin daha güzel olması için mücadele ediyorlar. ÜNSAK bu konuda çok iddialı olduğunu söylüyor. Biz de merakla bekliyoruz, başarılarının devamını diliyoruz."