ORDU (AA) - Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Güray Yılmaz, görevine başladı.

Yılmaz, ekibiyle birlikte mevcut Ünye Devlet Hastanesini gezdiğini ve hastanedeki eksikleri tespit etmeye başladıklarını belirtti.

Yapımı yüzde 90 tamamlanan yeni Ünye Devlet Hastanesinin faaliyete girmesini beklerken mevcut devlet hastanesinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Her şeyi yeni hastaneye bırakmamalıyız. Çünkü halkımız şu an eski hastaneyi kullanıyor ve eski hastaneyle ilgili her türlü dilek ve talepleri bizim için çok önemli. Hastalarımız için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışacağız. Bu geçiş sürecinde eski hastaneyi ihmal etmemek gerekiyor. Gerekirse buraya da yatırımlarımızı kullanacağız. Halka yapılan hizmeti de masrafı da kayıp olarak görmüyorum. Şu an hastalar buradan hizmet alıyor. Onları en rahat ve güzel ortamda tedavi edebilmemiz için bizim elimizden gelen her şeyi sağlamamız gerekiyor."

Dr. Güray Yılmaz, yeni Ünye Devlet Hastanesine ilişkin şunları kaydetti:

"Yeni hastanede iki defa ihale sürecinde problemler yaşanmış, umarım tekrar yaşanmaz ve sonuçlanır. Hastane dışarıdan güzel görünüyor ama içerisindeki teknik eksiklikler nedeniyle hizmete girmedi. Yeni hastaneyle beraber projelerimiz daha fazla olacak. Amacım, yeni yapılan devlet hastanesi hizmete girdikten sonra yeni bir vizyon katabilmek. Yeni hastaneyle beraber bu ekip yeterli olmayabilir. Yeni branşlarla ve uzmanlarla, yeni hastane yönetimiyle, yeni bir başlangıç yapıp yeni bir soluk getirmeyi istiyorum. Mutlaka zorluklarla karşılaşacağız ama projelerimiz yeni hastaneye saklı. Eski hastanede yer problemi olduğu için her şeyi gerçekleştiremeyebiliriz. Yoğun bakım ünitelerinin sayılarının artırılarak hasta sevkinin önlenebilmesi için iyi bir yoğun bakım hizmeti verilmesi gerekiyor. Hastanede kadroların artırılmasıyla ilgili düşüncelerimiz mutlaka olacaktır. Niyetimiz yeni hastaneyle beraber güzel bir yoğun bakım ünitesinin, acil servisinin, sevk sayılarının azaldığı ve tam tersi dışarıdan hasta çekebilecek, nitelikli branşların gelip hizmet ettiği, mevcut personel sayısının ve uzman sayısının arttırılacağı özel hastane standartlarında güzel bir hastane olmasını istiyorum."