ORDU (AA) - Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, 2018 yılının ilk 6 ayının, geçen yılın aynı dönemine göre daha huzurlu geçtiğini bildirdi.

Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki huzur ortamının emniyet ekiplerinin başarısının yanında, vatandaşların desteğiyle ve duyarlılığıyla sağlandığını söyledi.

Vatandaşların, kendilerine her zaman destek olduğunu ve olmaya da devam ettiğini anlatan Aksu, "Biz vatandaşımızın huzuru için varız. Huzur ortamı tek başına emniyet tarafından temin edilmez. Halkın da desteği gerekmektedir. Ünye'de bu ortam sağlanmış olup, emniyet vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini sergilemekteyiz. Ünyeli hemşehrilerimize gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

2018 yılının ilk 6 ayının geçen yılın aynı dönemine göre daha huzurlu geçtiğini belirten Aksu, şunları kaydetti:

"Hırsızlık, dolandırıcılık, mala zarar verme gibi olayları kapsayan mal varlığına karşı işlenen suçlar, geçen yılın ilk 6 ayında 155 olurken, bu yıl sayı 148'e geriledi. Kayıp şahıs, intihar, iş kazaları ve diğer kazalar gibi takibi gereken olaylar geçen yılın ilk 6 ayında 223 olurken, sayı bu yıl düşerek 191'e geriledi. Narkotik suçlar, sahtecilik, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, kumar, fuhuş gibi topluma karşı işlenmiş suçlar geçen yılın ilk 6 ayında 158 iken, bu yıl 117'ye geriledi. Kasten yaralama, trafik kazaları, tehdit, hakaret, cinsel olaylar gibi olayları kapsayan kişilere karşı işlenmiş suçlar geçen yılın ilk 6 ayında 600 olurken, bu sayı bu yıl 674 oldu. Görevi yaptırmamak için direnme, Cumhurbaşkanına hakaret, iftira olayları gibi olayları kapsayan millete ve devlete karşı işlenen suçlar geçen yılın ilk 6 ayında 15 olurken bu sayı 2018’in ilk 6 ayında 18 oldu. Toplamda ise 2017'nin ilk 6 ayında bin 151 olan suç sayısı, 2018 ilk 6 ayında bin 148'e geriledi."