ORDU (AA) - Ünye Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Coşkun, “Son dönemlerde bazı hırsızlık olayları ile karşılaşıyoruz. Bunlarla ilgili Jandarma Komutanlığı olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Ancak vatandaşların kendi tedbirlerini alması noktasında bir sıkıntı var. Burada hepimize görevler düşüyor" dedi. 

Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde Muhtarlar Derneği’nin toplantısına katılan Coşkun, muhtarlar aracılığıyla vatandaşları son dönemde artan hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Vatandaşların hırsızlık olayları karşısında yeterli tedbir almadığını belirten ve daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyaran Jandarma Yüzbaşı Coşkun, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde bazı hırsızlık olayları ile karşılaşıyoruz. Bunlarla ilgili Jandarma Komutanlığı olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Ancak vatandaşların kendi tedbirlerini alması noktasında bir sıkıntı var. Burada hepimize görevler düşüyor. Hırsızlığın yapıldığı yerleri incelediğimizde bu olaylar belirli spesifik yerlerde oluyor. Burada başlıca geçim kaynaklarımız fındık ve hayvan yetiştiriciliği, bunları tutup da başkasına kaptırmanın bir anlamı yok. Kaldı ki 30 Mart’ta yaşanan don olayından sonra her yerde fındık yok, sadece belirli bölgelerde var. Hırsızlık olaylarını incelediğimizde bir evin holünde fındık olduğunu bilen hırsız olamaz, mutlaka o civarda bilen biri vardır. Tabi ki önce kendi tedbirimizi alacağız. Bu konuda ya bir kilit sisteminiz olacak, ya evinizin önünde köpek olacak ya da alarm olacak. 20 - 30 ton fındığı olan arkadaşlarımız ya da çok sayıda büyükbaş hayvanı olan arkadaşımız biraz paraya kıyıp güvenlik tedbirini alsın. En basit olarak köye gelen bir yabancıya ‘buyurun birine mi bakmıştınız’ diye sorsak, ‘yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı’ desek, karşımızdaki kişi ondan rahatsız olacak. Plakasını alın ya da almış gibi yapın yine rahatsız olacaklardır. Bu konuda muhtarlardan isteğimiz, vatandaşlarımızı bilgilendirerek tedbir alınacak şekilde uyarılarda bulunmanız."