ORDU (AA) - Ünye ilçesindeki tek günlük gazete Ünye Kent Gazetesi'nin, 9. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Kaledere Mahallesi'ndeki gazete bürosunda düzenlenen programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, basının bir şehirde var olan olguların ortaya çıkarılması, vatandaşların bilgilendirilmesi, bilgilendirirken aynı zamanda da bilinçlendirilmesi anlamında önemli işlevinin olduğunu söyledi.

Gazeteciliğin önemli bir meslek dalı olduğunu ifade eden Çamyar, "Her gün değişen Ünye'mizde şehircilik kavramı anlamında bir tarafı yıkarken, bir tarafı yepyeni imarlarla buluştururken basın, hemşehrilerimize hem yapılan faaliyetlerin anlatılması, onların bilgilendirilmesi ve onlardan gelen taleplerin belediyecilik anlamında bizlere ulaşması noktasında önemli bir rol icra ediyor. İnşallah bundan sonra nice 9 yıllar, 19, 29 yıllar olur ve Ünye'mizin sesi ve nefesi olmaya, doğru, dürüst, düzgün, yanlı olmayan habercilik anlayışıyla yayınını devam ettirir." dedi.

Gazete sahibi Ali Öztürk ise 1991 yılında muhabir olarak başladığı mesleğini çok sevdiğini belirterek, gazetenin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan okuyuculara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından gazetenin 9. yıl pastası kesildi.