ORDU (AA) - Ünye Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın, işletmelerinin 2014'ü yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez kara geçerek kapattığını söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye Orman İşletme Müdürlüğünün 2014 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

Ünye'de 2014 yılında Orman Kanunu'na muhalefet nedeniyle işlenen suçlara değinen Aydın, "2014 yılında Ünye'de 80 ağaç kesme suçu işlenirken, tamamının failleri bellidir. Bunlardan 290 metreküp ve 11 bin 830 kilogram enval ele geçirilmiştir. Nakille ilgili 3 suç meydana gelirken, bunlarla ilgili 6 metreküp ve 800 kilogram ahşap mamul elde edildi, bir motorlu araç, bir motorsuz araç ele geçirildi. Ayrıca 3 bulundurma suçu işlenirken, bunlarla ilgili 20 ton yakacak ele geçirildi. Orman açmayla ilgili 66 suç meydana gelirken, 150 bin metrekare alan kullanımdan men edildi. Bu usulsüzlüklerle ilgili hukuki süreç devam etmektedir" diye konuştu.

Aydın, bunların yanı sıra orman zararlılarıyla mücadele yatırımları kapsamında 500 kuş yuvası yapılarak sahalara asıldığını belirtti.

Ünye Orman İşletme Müdürlüğü’nün 20 yıldan sonra ilk kez kara geçtiğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"2014'te Orman İşletme Müdürlüğü olarak 6 milyon lira gelir elde ettik ve bunun 2,5 milyon lirasını orman köylülerine işçilikleri karşılığında nakit verdik. Yıl sonu itibarıyla yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez Orman İşletme Müdürlüğü kara geçerek yılı kapattı. Kara geçmemizde kurum olarak motivasyonu yakalamış olmamız, arkadaşlarımızın özverili çalışmaları, bizim bu manada arkadaşları olumlu yönlendirmemiz, piyasa şartlarının da iyi olması bu başarıyı getirmiş oldu. Kurumumuz adına sevinçliyiz, iyi bir organizasyon sağladık ve bunun sonucunu gördük. İnşallah önümüzdeki sene de kar oranını artırarak devam edeceğiz. Tabii bu başarıyı yakalamamızda bizden önce görev yapmış arkadaşlarımızın da emeği gözardı edilemez."

Aydın, 2014 yılı içerisinde ORKÖY Projesi kapsamında yürütülen çalışmalara değinerek, "Ünye'de 4 köyde mantolama desteği yaparak orman köylülerimize hizmet verdik" dedi.

- Bir yılda 450 bin fidan dikildi

Aydın, sadece döner sermayeden 150 bin, bunun dışında özel bütçe kaynaklarından da 300 bin olmak üzere 450 bin fidan dikerek yılı tamamladıklarını kaydederek, 2015 yılında en büyük hedeflerinin vatandaşın kurumla olan anlaşmazlıklarının temeli olan kadastro işlemlerini sonuçlandırmak, vatandaşla kurum barışını sağlamak olacağını sözlerine ekledi.