ORDU (AA) - Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındık bahçelerinde kaliteli bakım için toprak analizi yapmanın şart olduğunu belirterek, "Ünye Ziraat Odası olarak laboratuarlarımızda çiftçilerimize toprak analizi için yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Sarıkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde fındık hasadının ardından bahçelerde bakım yapılması gerektiğini hatırlattı.

Sarıkahraman, 2014 yılında fındık bahçelerinde yaşanan zirai don sonrası toprağın iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunu belirterek, toprak için gereken doğru gübreyi kullanmak için toprak analizi yapmak gerektiğini söyledi.

Bu yıl ise bölgede kayda değer ölçüde fındık olduğunu dile getiren Sarıkahraman, "Fındık hasadının sona ermesinin ardından bahçelerimizin bakımı, gübreleme teknikleri ile ilgili çalışmalarımız başladı. Fındık bahçelerinde kaliteli bakım için toprak analizi yapmak şart. Ünye Ziraat Odası olarak laboratuarlarımızda çiftçilerimize toprak analizi için yardımcı olmaya hazırız. Ziraat Odaları olarak toprak analizini çok önemsiyoruz, bunun için çalışmalar ve eğitimler yapıyoruz. Toprağın neye ihtiyaca varsa onu verebilmek adına toprak analizi yapmak gerekiyor" diye konuştu.

Sarıkahraman, ayrıca toprak analizi yapan üreticilerin devletten teşvik aldığına dikkati çekerek, üreticilerin toprak analizlerini ekim ayı sonuna kadar yaptırmaları gerektiğini sözlerine ekledi.