ORDU (AA) - Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, "Alan Bazlı Gelir Desteği’nin 3 yıl daha uzaması söz konusu, eğer bu konu kanunlaşırsa Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yaptırmamış üreticilerimiz bundan yararlanamayacaklar" dedi.

Sarıkahraman, çiftçilerin destek ödemelerinden yararlanabilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 31 Aralık tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Ünye’de şu ana kadar 12 bin civarında ÇKS işlemi yaptıklarını söyleyen Sarıkahraman, "Arkadaşlarımız akşam mesai saatlerinden sonra da çalışarak 31 Aralık tarihine kadar ÇKS kayıtlarını yetiştirmek için çalışıyorlar. Yaklaşık bin civarında ÇKS kaydı yaptırmayan üreticimiz kaldı. Vatandaşlarımız 31 Aralık tarihine kadar evraklarını getirirse onların işlemlerini de yetiştireceğiz" dedi.

ÇKS işlemlerini yaptırmayanların bir kısmının gurbetteki üreticiler olduğunu belirten Sarıkahraman, "Gurbetteki üreticilerimiz günü birlik geliyorlar, bizler de burada kendilerine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadesinde bulundu.

Alan Bazlı Gelir Desteği’nden yararlanmak isteyenlerin ÇKS kaydını mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirten Sarıkahraman, şunları kaydetti:

"Alan Bazlı Gelir Desteği’nin 3 yıl daha uzaması söz konusu, eğer bu konu kanunlaşırsa ÇKS yaptırmamış üreticilerimiz bundan yararlanamayacaklar. Bu bağlamda üreticilerimizin ÇKS işlemlerini yaptırmalarını istiyoruz."